Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte porzeczki wkładamy do rondelka, podlewamy lekko woda i rozgotowujemy. Przecieramy przez sito i mieszamy z cukrem tak długo aż się rozpuści. Masę przełożyc do pojemnika po lodach i wstawic do zamrażalnika. Gdy będzie na pół zmrożona (tak aby jeszcze dała się ucierac) delikatnie połączyc z ubitymi na sztywno ze szczyptą soli białkami. Znów wlac do pojemnika i całkowicie zamrozic. Podawac z sosem waniliowym lub bitą śmietaną.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Chyba spróbuję bo nigdy nie jadłam zefiru.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !