Sposób przygotowania

Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych prostokątów. Na każdym prostokącie kładziemy kawałek papryki, na nim układamy frankfuterkę i zwijany, aby ciasto lepiej się skleiło brzeg smarujemy rozmąconym jajkiem.

Ruloniki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia smarujemy je jajkiem i posypujemy roztartymi ziołami.

Pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, powinny się ładnie zezłocić.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    godne uwagi
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Przyznam że wygląda intrygująco
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Przyznam że wygląda intrygująco
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Przyznam że wygląda intrygująco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !