Sposób przygotowania

1. Botwinkę umyć i drobno posiekać.
2. Mięso zagotować, zszumować. Wrzucić pokrojoną jarzynkę oprócz kapusty.
3. Ugotować wywar jarzynowy, dodać kostkę rosołową do smaku.
4. Po godzinie gotowania dodać botwinkę, a usunąć nadmiar jarzynki.
5. Śmietanę posolić, rozmieszać z łyżką gorącej zupy. Stopniowo dodawać do zupy.
6. Zupę doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
7. Podawać jako polewka do ziemniaków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo dobra
  • 0
    lip-samkin-listopad-2015
    Opublikowano

    kasia37

    moja najlubieńsza zupa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !