Sposób przygotowania

Mleko, wodę, jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą zmiksować na jednolitą masę. maki dodać tyle, by powstało gęsta masa. posolić i odstawić na chwilę. Pieczarki umyć, pokroić, położyć na patelni i odparować. Dodać ok 2 łyżek oleju, rozgrzać i dodać drobno pokrojoną cebulę. Wszystko przesmażyć i dokładnie wymieszać. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia. Do przygotowane ciasta dodać pieczarki i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć racuchy. racuchy nakładać łyżką (1,5-2 łyżek na jednego racucha). Smażyć na rumiano. Na papierowych serwetkach osączyć z nadmiaru tłuszczu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !