Sposób przygotowania

Cukier upalamy na jasny karmel na suchej patelni.Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i ziemniaki pokrojone w kostkę.Całość zalewamy winem.Czekamy,aż wino odparuje do połowy objętości,zalewamy składniki wodą (1,5litra)i dodajemy pokrojony w kawłki seler.Gotujemy 20 min na wolnym ogniu.Po tym czsie doprawiamy tymiankiem,miksujemy całośc,dodajemy sos sojowy i pieprz.Pierś doprawiamy pieprzem,nacieramy suszonym tymiankiem i smażymy na złoty kolor.Po usmażeniu kroimy w paski.Zupę podajemy z kawałkami kurczaka,posypując ją obficie startym parmezanem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam zupę cebulową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawie brzmi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    dla mnie bomba
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    superowa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    uwielbiam cebulową, ale z kurczakiem jeszcze nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    cebulowej nie jadłem, a z kurczakiem do tego tym bardziej hehe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    interesująca
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być wyśmienita ta zupka, jeszcze tak nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !