Sposób przygotowania

żółtka ubić na sztywno, białka osobno ubić nastepnie delikatnie mieszamy na jednolitą masę dodajemy cukier oraz mąkę wyrobić bardzo delikatnie ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 25 minut w temp 180 stopni.Po upływie 25 minut wyjmujemy z piekarnika biszkopt i szybko zawijamy go w ręczniczek zwijamy rulon i tak zostawiamy na 5 minut, w między czasie brzoskwinie myjemy wyjmujemy pestki kroimy na mniejsze cząstki zasypujemy cukrem delikatnie podsmażamy następnie blendujemy owoce.
Ciasto rozkładamy na blacie,rozsmarowujemy owoce i zwijamy w rulon, na wierzch polać syropem cukrowym ze skórką cytrynową

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !