Sposób przygotowania

średnią cebulę należy pokroić w kostkę, następnie zeszklić na oleju, w dalszej kolejności dodajemy posiekany czosnek i chwilkę ze sobą mieszamy a następnie zdejmujemy z ognia.
Do mięsa mielonego dodajemy wszytskie skłądniki czli bułkę tartą, cebulkę i jajko . Wszytsko ze soba dobrze mieszamy. Dodajemy przyprawy i znowu wymieszać nalezy wszystko ze sobą.
Jeżeli masa będzie za rzadka podsypujemy ją jeszcze bułką tartą.
Z uzyskanej masy należy uformować kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i nastepnie na dobrze rozgrzanym oleju smażymy z jednej i drugiej strony by były dobrze zarumienione, barwy brążowej . Smażymy około 10-15 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowicie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zawsze pyszna klasyka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !