Sposób przygotowania

Śliwki umyć, osaczyć, przekroić, wyjąć pestki. Odłożyć 1/4 a resztę pokroić i udusić z winem, miodem i goździkami. Gdy będą miękkie, zmiksować (goździki usunąć. Każdy krążek sera, pokroić na 4 cząstki. Jajka roztrzepać widelcem, na talerzyk wsypać mąkę i bułkę tartą. Panierować kawałki sera w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor z obu stron, osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać od razu polany sosem z sałatką z pomidorów. Udekorować odłożonymi śliwkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny ten sos :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !