Sposób przygotowania

Kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy. Jajo roztrzepać w misce, wymieszać z mąką i żółtym serem, by powstało gęste gładkie ciasto. Dodać kukurydzę, znowu wymieszać, doprawić do smaku. Na rozgrzany na patelni olej kłaść łyżką porcje ciasta, formując z nich niewielkie placuszki, smażyć na średnim ogniu, aż się pięknie zarumienią (nie może to trwać zbyt długo, bo kukurydza stwardnieje). Podawać na gorąco z ketchupem lub z sosem pomidorowym i sezonową surówką.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Fajne
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    takich nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawa propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię kukurydzę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !