Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na patelni.

Masło rozpuszczamy w garnku i dodajemy 150ml śmietanki. Gotujemy do zgęstnienia. Resztę śmietanki mieszamy z 3 łyżkami startego parmezanu, gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem, a następnie dodajemy do garnka i chwilę razem gotujemy.

Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem, a na wierzchu układamy podsmażonego kurczaka. Całość ozdabiamy świeżą bazylią.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać -- pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać -- pychotka
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    bajeczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    ciekawa nazwa ale napewno spróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    ooo słyszałam o Tym daniu;) muszę go spróbować;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ostatnio bardzo zasmakował mi ten sos.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !