Sposób przygotowania

Cukinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Poukładać w słoikach.Do każdego z nich wrzucić liść laurowy,pieprz i ziele.Zrobić zalewę: Dwa litry wody odmierzyć,dodać 3/4 szklanki octu,a także cukier i sól.Wszystko wymieszać,aż do rozpuszczenia składników i zalać cukinię.Pozakręcać słoiki i pasteryzować około 10 min.Podawać do mięs lub jako przystawka.Ja czasem wsypuję gotową przyprawę,taką jak do ogórków konserwowych.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    spróbowałabym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    w zimie wykorzystam również do sałatek
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetycznie wyglada
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !