Sposób przygotowania

Pomidorki umyć i pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pociąć w kostkę. Cebulę posiekać. Rozgrzać oliwę, wrzucić warzywa i mieszając smażyć chwilę. Podlać winem, przyprawić. Pod koniec duszenia do warzyw dodać pokrojoną na kawałki rybę. Odstawić. Zioła opłukać, osuszyć i posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Jogurt zmiksować z bulionem. Dodać czosnek i zioła. Przyprawić solą , pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać , schłodzić. Gotową zupę rozlać do kokilek. do każdej włożyć porcję duszonych warzyw z rybą. Udekorować ziołami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !