Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywna pianę. Nie przestając ubijać dodać cukier a potem w trakcie żółtka po kolei.
Do puszystego kogla-mogla przesiać przez sito mąkę i proszek do pieczenia. Dodać pozostałe składniki (oprócz kakao) i bardzo delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na pół – do jednej z części dodać kakao i 4 łyżki wody, wymieszać.
Długa blaszkę (40cmx10cm) wysmarować tłuszczem. W obu rękach trzymając ciasto – lać je w przeciwległe końce blaszki w tym samym czasie, tak by ciasta spotkały się w połowie. Piec ok 35 min w 200st.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajna nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :) tak mi przyszła do głowy jak ciasto wyjęłam z blachy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    O tak, nazwa fajna;) Mnie się od razu skojarzyło noc i dzień;):)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    ciekawie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !