Sposób przygotowania

Czosnek pokroić w drobną kostkę (nie siekać!). Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, duże przekroić na połówki, mniejsze pozostawić w całości, rozłożyć do żaroodpornych glinianych miseczek (najlepiej cazuelas) razem z liśćmi laurowymi, posypać czosnkiem i pieprzem, lekko posolić, skropić obficie oliwą z oliwek lub olejem. Wstawić na 5-7 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 220° i zapiekać następne 5 minut. Podczas pieczenia kilka razy przemieszać pieczarki. Posypać natką pietruszki, natychmiast podawać w miseczkach, w których się zapiekały. Koniecznie z białym pieczywem i aioli.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Muszą smakować rewelacyjnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !