Sposób przygotowania

Umyte i osuszone kurki gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej studzimy i odcedzamy i drobno kroimy.W wywarze moczymy suchą bułkę dokładnie ją odciskamy i dodajemy do grzybów.Na łyżce masła dusimy drobno pokrojoną cebulę doprawiamy sola i pieprzem studzimy i dodajemy do grzybów.Masę wyrabiamy z dodatkiem przypraw i całego jajka.Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Takie kotlety muszą być pyszne.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł na kurki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !