Sposób przygotowania

Miód podgrzać, rozpuścić w nim cukier i masło, i przyprawę do piernika. Gdy składniki trochę przestygną dodać do nich sodę oczyszczoną, kakao i mąkę, wyrobić dokładnie, aż ciasto w konsystencji będzie przypominać ciasto na pierogi. Rozwałkować i wycinać fantazyjne figurki. Piec w temperaturze około 170º przez mniej więcej 8 minut (pierniczki nie mogą być ciemne, bo zgorzknieją). Udekorować lukrem i czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    dekoracja u ciebie cud, miód, malina !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Twoje znakomicie wyglądają i na pewno smakują. Ja też co roku je robię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nic tylkoczeka? na ?wi?ta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo smakowite, śliczniutkie pierniczki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !