Sposób przygotowania

Gotujemy wodę z cukrem kilkoma gozdzikami i cynamonem wkładamy do niej umyte obrane ze skórki,przekrojone na pół gruszki z wydrążonymi gniazdami nasiennymi.Gotujemy kilka minut na małym ogniu tak aby z łatwością wchodził w nie widelec.Wyjmujemy łyżką cedzakową i odstawiamy na kilka minut do lekkiego ostudzenia.Do środka po gniazdach nasiennych wkładamy małą łyżeczkę konfitur.Układamy na półmisku płaską stroną do spodu.Skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy sosem czekoladowym .W małym rondelku rozpuszczamy cukier i cukier waniliowy mieszamy z 3 łyżkami kompotu z gruszek dodajemy miód pitny i kakao mieszając podgrzewamy aby uzyskać gęsty sos o jednolitej konsystencji.Dekorujemy zarumienionymi na patelni płatkami migdałowymi i rodzynkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !