Sposób przygotowania

Biszkopty przekroić na pól i ułożyć naokoło średniej tortownicy.
Mleko zagotować z margaryną i cukrem oraz cukrem waniliowym.
Gdy mleko się gotuje wsypać kaszę mannę energicznie mieszając aby nie powstały grudki.
Gotować chwilę aż masa zgęstnieje.
Gorącą masę wyłożyć do tortownicy, biszkopty mają tworzyć ściankę.
Masę schłodzić.
Czereśnie z kompotu wydrylować a sok ( u mnie było 1,5 szklanki ) zagotować.
Do gorącego soku wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
Na wystudzoną masę wyłożyć czereśnie, następnie polać tężejącą galaretką.
Deser wstawić do lodówki aby galaretka dobrze się ścięła.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Ach te czereśnie!!! Pychota:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię takie desery.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    I co najważniejsze, proste i smaczne
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    świetne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    nie mogę się napatrzeć piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !