Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

6 jajek ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować chwilę. Mąkę wrocławską, krupczatkę proszek do pieczenia i kakao wymieszać razem w osobnym naczyniu i dodawać powoli do jajek mieszając delikatnie. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i piec w piekarniku ok. 40 min w temp. 180 stopni. ¼ kostki masła rozpuszczamy w mleku na patelni, dodajemy cukier i słonecznik i podsmażamy chwilę. Następnie wylewamy na blaszkę i pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni.
Mleko kondensowane gotujemy w puszcze przez ok. 3 godz. tak aby powstał karmel. Masło ucieramy, dodajemy żółtka i ucierając dalej porcjami dodajemy ostygnięty karmel. Gdy powstanie jednolity krem dodajemy pokruszony upieczony słonecznik. Biszkopt przekroić wzdłuż na pół, jedną część kładziemy na spód blachy, na to ½ kremu, następnie kładziemy drugą część biszkoptu, krem i petitki namoczone alkoholem. Całość polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wygląda smakowicie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    a pewnie fajnie smakuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    pewnie smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pewnie smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pewnie smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajne ciasto.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Margo

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Margo

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !