Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Dorsza opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć musztardą. Kawałki ryby układać w naczyniu do zapiekania, posypać oregano i natką, przekładać oczyszczoną pokrojoną w krążki papryką. Wierzch posypać tartą bułką i rozłożyć kawałeczki masła. Piec 40 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W razie potrzeby wlać 4-5 łyżek wody. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ryby uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ja równiez rybki uwielbiam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczności
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super dorsz
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super dorsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !