Sposób przygotowania

Mleko zagotować z masłem. Wydrążyć miąższ z laski wanilii i dodać do mleka.
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać do masy jajecznej mąkę kukurydzianą (lub ziemniaczaną), wymieszać, by nie było grudek, a następnie wlewać gorące mleko, cały czas mieszając. Masę przelać do rondelka i gotować do zgęstnienia kremu (konsystencja budyniu).
Krem pasuje do różnego rodzaju tart z owocami, babeczek kruchych oraz jako oddzielny deser.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Bardzo dobry krem
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super, na pewno wykorzystam przepis
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    trochę jak kogirlmogiel
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Troszkę bardziej jak budyń ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ciężka nazwa jak dla mnie, ale zapewne pyszny
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    jeszcze takiego kremu nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny krem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !