Sposób przygotowania

Drożdże i cukier mieszamy z łyżką ciepłego mleka i łyżką mąki.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Pozostała część mąki przesiewamy na stolnicę,łączymy z resztą mleka,jajkami i wyrośniętym rozczynem.Solimy.Ciasto wyrabiamy długo i dokładnie aż powstaną pęcherzyki powietrza.Dodajemy stopioną margarynę,mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.Garnek z wrzącą wodą obwiązujemy czystą lnianą ściereczką.Z ciasta formujemy małe kulki i układamy je na ściereczce.Przykrywamy i gotujemy około 20 minut.Pyzy podajemy z kaczką i surówką z czerwonej kapusty.Polecam.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    znakomite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis,pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super takie pyzy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Wspaniałe! Mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ale apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniałe pyzy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !