Sposób przygotowania

Dojrzałą dynię obieramy ze skórki usuwamy miąższ z pestkami ze środka,miąższ kroimy w grubą kostkę i układamy w żaroodpornej formie i wstawiamy na 10 min do nagrzanego piekarnika.Na jednej łyżce masła dusimy drobno pokrojoną cebulę i przyprawiamy solą i pieprzem.Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy w kostkę dodajemy do cebuli i kilka minut dusimy razem,zestawiamy z ognia i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,curry,solą pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Sos powinien być pikantny.Mieszamy ze śmietaną i zalewamy lekko podpieczoną dynią posypujemy startym serem i ponownie wstawiamy do piekarnika do czasy zarumienienia się sera .Przed podaniem posypujemy natką pietruszki .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !