Sposób przygotowania

Odciąć kapelusze papryczek, usunąć gniażda nasienne i białe błonki. Ugotować ryż w osolonej wodzie, zmielić mięso, cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać ryż, mięso, cebulę, jajko i przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodać trochę wody. Nadziać papryczki, posypać startym żółtym serem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, na którym należy położyć (najlepiej zamrożone) masło, podlać 1/3 szkalnki wody. Kapelusze papryki także zapiec w piekarniku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 160-170 stopni i piec ok. 40-45 minut. Po upieczeniu przykryć lekko paprykę kapeluszami. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    lubię faszerowaną paprykę
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    o dawno nie jadłem takiej papryczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie faszerowane warzywa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !