Sposób przygotowania

Mąkę, margarynę, cukier oraz żółtka zagnieść ze sobą szybko a następnie schłodzić ok 30 min. Po tym czasie foremki wysmarować margaryną i wylepić ciastem. Piec ok 15 min w temp. 200\'C .

Puszkę z masą kajmakową wsadzić do wrzącej wody i poczekać, aż woda będzie letnia. Po tym czasie otworzyć puszkę.Margarynę ucierać, dodając po łyżce masy kajmakowej, a na koniec wódkę. Gotową masę schłodzić ok. 20 min.
Przełożyć do szprycy i dekorować babeczki, a następnie posypać startą czekoladą oraz posiekanymi orzechami.

Smacznego !!

* z przepisu wychodzi ok 40 sztuk babeczek

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Oj taką babeczkę chętnie bym zjadła:)) Pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    wyglądają bardzo apetycznie :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszne! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienite :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    babeczki super, bardzo apetyczne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo lubię babeczki, pomysł na nadzienie wyśmienity
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    apetycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !