Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z owczym serem i szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielona sałata 1 główka
Zielone szparagi 5 sztuk
jabłko
ser feta 10 dag
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
olej 4 łyżki
majonez 1 łyżka
ocet winny 1 łyżeczka
sól
pieprz
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z owczym serem i szparagami

Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Szparagi umyć, pokroić na kawałki dł.3 cm. Ziemniaki włożyć do osolonego wrzątku, gotować 15 min, dodać szparagi, gotować jeszcze 5 min, odcedzić.
Fetę pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Sałatę podzielić na liście, porwać na kawałki. Majonez, musztardę i ocet wymieszać, powoli dolewając do niego olej cały czas mieszając. Sos przyprawić solą i pieprzem. Kawałki sałaty, ziemniaki, szparagi, jabko i pomidory, ser włożyć do salaterki, polać sosem, delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak