Sposób przygotowania

Cielęcinę myjemy, kroimy w poprzek włókien na plastry, lekko rozbijamy i przesmażamy na tłuszczu, oprószając solą, pieprzem i mąką. Następnie mięso układamy w garnku, zalewamy rosołem i dusimy na małym ogniu. Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.Pozostałe warzywa obieramy, oczyszczamy, kroimy w plasterki, obsmażamy na łyżce masła i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy do miękkości a na koniec dodajemy fasolkę i wlewamy śmietanę.Delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !