Sposób przygotowania

Z drożdży zrobić zaczyn (4 łyżki maki i łyżkę cukru wsypać do miski, wdrobić drożdże, zalać letnim mlekiem i czekać aż zaczną pracować). Resztę mąki przesiać, wymieszać z solą dodać oliwę, resztę mleka i rozczyn a następnie zagnieść na gładkie ciasto. Odstawić pod przykryciem na 1 godzinę.

Po tym czasie ciasto rozciągamy na papierze do pieczenia skropionym oliwą z oliwek, a na nim rozsmarowujemy sos, układamy wszystkie dodatki i posypujemy serem. Pizzę wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut aż boki się zarumienią.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    uwielbiam wszystko co pełnoziarniste itp więc na pewno wypróbuję tą pizze:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    spróbuję po twojemu :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !