Sposób przygotowania

Kalafiora myjemy, osuszamy, dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 5 min. Odcedzamy i dokładnie osączamy. Mięso oczyszczamy, myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w wąskie cienkie paski. każdy pasek z jednej strony lekko skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Mięso odstawiamy na ok. 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie dodajemy masło i przyprawę curry. Wrzucamy różyczki kalafiora i smażymy ciągle delikatnie mieszając ok. 3-4 min. Wyjmujemy z patelni. Paski mięsa posypujemy ziołami i zwijamy w ciasne roladki. Mięso i różyczki kalafiora nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok. 15 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !