Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o małych otworach i odlewamy nadmiar płynu. Wbijamy jajka i wsypujemy mąkę. Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę i ucieramy z keczupem a następnie dodajemy do masy ziemniaczanej. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka dosypujemy mąkę. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju i wkładamy porcje masy ziemniaczanej. Smażymy po ok. 4 min z każdej strony.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    uwielbiam placki ziemniaczane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !