Sposób przygotowania

Z mąki, masła cukru, szczypty soli, żółtek i śmietany zagniatamy kruche ciasto. Chłodzimy w lodówce przez ok. 30 min a następnie rozwałkowujemy i wylepiamy nim natłuszczoną, oprószoną bułką tartą formę do tarty.Nakłuwamy widelcem i podpiekamy na złoty kolor / ok. 10-15 min/ w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Pokrojoną dynię, jajka, cukier, cynamon, imbir, mielone goździki i sól miksujemy na puszystą masę. Na koniec wlewamy mleko i jeszcze chwilkę ubijamy. Farsz wylewamy na podpieczone ciasto i wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy w temp. 200 stopni C na złoty kolor. Studzimy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !