Sposób przygotowania

najpierw ropuścić galaretki w 3 szkl.wrzątku i odstawić,następnie przygotować biszkopt,do naczynia wbić białka i ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka w oddzielnym naczyniu wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia przesiać i dodać do ubitych jajek z cukrem wymieszać delikatnie łyżką,wylać do prodiża i upiec w temp.180st.ok.30min.wystudzić i pokroić na placki grubości ok.1-1,5cm.jeden placek wyłożyć na dno totownicy przygotować masę śmietanową ubić w naczyniu śmietanę z cukrem waniliowym na sztywno na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wrzątku wymieszać i wylać na biszkopt wyrównać brzoskwinie osączyć i układać na masie śmietanowej na koniec zalać tężejącą galaretką i odstawić do schłodzenia,mogą być także świeże owoce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !