Sposób przygotowania

Składniki marynaty - musztardę, miód, sos sojowy i biały pieprz połączyłam, odstawiłam na 10 minut. Kurczaka w tym czasie pokroiłam na plastry, nie rozbijałam. Plastry pokryłam marynatą, odstawiłam na 1h do lodówki.
Rozrobiłam w miseczce jajko z ciemnym piwem i łyżeczką mąki ziemniaczanej.
Nastawiłam piekarnik na 180°C.
Do dwóch płaskich talerzy wysypałam mąkę i płatki migdałowe. Panierowałam plastry piersi najpierw w mące, jajku i płatkach migdałowych. Smażyłam na sklarowanym (!) maśle, na dość mocnym ogniu krótko (3-4 min.) na złoto, wrzuciłam kotlety do żaroodpornego naczynia i bez przykrycia dopiekałam ok. 20 minut.
Podawałam z zieloną fasolką w obsmażonej tartej bułeczce i śmietankowymi kartofelkami z koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wygląda smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    isetta

    wygląda nieziemsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha, aż ślinka leci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !