Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny torcik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
wędliny 20 dag
cebula
masło 1 łyżka
jajko
sól
pieprz
białka jaj 2
starty ser 1 łyżka
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny torcik

Posiekaną cebulę zeszklić na maśle i razem z okrawkami wędlin przez maszynkę, połączyć z natką, dodać sól, pieprz i jajko. Wyrobić masę. Okrągłą formę wyłożyć ciastem, wypełnić farszem. Ubić sztywną pianę z białek, wymieszać z żółtym serem. Farsz przykryć przygotowaną pianą, wstawić do nagrzanego piekarnika (180 st.C). Piec 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak