Sposób przygotowania

Najprostsza jaką znam, \"samorobiąca się\" drożdżówka . Przed upieczeniem musi postać co najmniej 3 godziny, więc polecam ją przygotować rano, np przed pracą , a upiec po powrocie.
Wykonanie:
Do sporej miski wrzucamy po kolei wszystkie składniki.Mieszamy łyżką. Zostawiamy na co najmniej 3 godziny. Pieczemy ok 40 min w temperaturze 180 stopni

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    Drożdżówkę należy piec w większej blaszce, takiej klasycznej do ciasta. Ja piekłam w rynience, ponieważ robiłam z połowy porcji.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do zapisania ta babka...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !