Sposób przygotowania

Ogórki umyć, pokroić na \"ósemki\", na plasterki, lub zostawić w całości. (ja najbardziej lubię właśnie pokrojone na ósemki.Włożyć do słoików. Następnie do słoików włożyć przyprawy.

Przygotować zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę wymieszać.

Zimną zalewą zalać ogórki i zapasteryzować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    interesujący przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    interesujący przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    interesujący przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    sorki...to nie było zamierzone, ale dziś wyjątkowo wysyłanie się zawiesza i albo wcale nie ma, albo tak jak tutaj...wielokrotnie :(
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    zauwazyla:m) pozdrawiam cię serdecznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/HerLife

    moja mama kiedyś takie robiła =]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    lubię je jeść
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    lubię je jeść
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    da sie załatwic dla mnie taki jeden słoiczek?
  • 1
    original
    Opublikowano

    czeresnie

    Uwielbiam! W dodatku dobrze zaprawione!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !