Sposób przygotowania

Sałatka:
pół czerwonej papryki
2 pomidory
1/3 ogórka zielonego
sól
pieprz
troszkę szczypiorku
Kalafior:
200g kalafiora
bułka tarta
2 łyżki margaryny

Kalafior płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kapustę myjemy, szatkujemy i dusimy w rondlu z wodą, margaryną i przyprawami przez 20-25 minut co jakiś czas mieszając. Filety rozmrażamy, posypujemy przyprawami i układamy na folii aluminiowej, podlewamy odrobiną oleju i zawijamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 20 minut. Warzywa na sałatkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczypiorkiem. Bułkę tartą podsmażamy z margaryną na patelni i dekorujemy nią kalafior (już na talerzu).

Komentarze

  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Teraz będziesz nas uraczał przepisami na bezwartościowe ryby?! Taki znawca powinien wiedzieć,że nikt szanujący się pangi nie je.
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Dziekuję uprzejmie za zminusowanie komentarza i proszę o więcej minusów, bo rekord DS chcę pobic!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !