Sposób przygotowania

Do miesa mielonego dodajemy namoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę .Dodajemy 1/2 łyżeczkę kucharka,sos sojowy do smaku ,zioła prowansalskie ok 2 łyżeczki,wyciśnięty jeden ząbek czosnku i wszystko bardzo dobrze wyrabiamy .
Z mięsa robimy malutkie kuleczki ,które obtaczamy w mące i smażymy na oliwie na patelni .
W garneczku gotujemy sos. Na oliwę dajemy wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę .Potem dodajemy majeranek ok 1/2 łyżeczki i zioła prowansalskie ok 2 łyżeczek . Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy .Mieszamy blenderem . Dodajemy trochę przecieru pomidorowego i miód prawdziwy . Ilość miodu zależna od smaku .Sos ma być lekko słodki nie kwaśny .Sos gotujemy ,podlewając bulionem ,na koniec lekko zaciągamy mąką .Do sosu wkładamy kuleczki ,zagotowujemy.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Sos doprawiamy sosem sojowym.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !