Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Margarynę palmę posiekać nożem z mąką i cukrem. Następnie do margaryny dodać 2 jajka, cukier waniliowy, sodę i cukier puder. Zagnieść ciasto, wyrobić na gładką masę. Ciasto rozwałkować. Patelenkę z foremką na orzeszki, wysmarować tłuszczem. Foremki wylepić ciastem i piec na złoty kolor.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pamiętam te orzeszki z dzieciństwa, niestety nie mogę kupić nigdzie tej formy do pieczenia orzeszków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też je jadłam u babci, a foremki gdzie można kupić?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Suuuper!
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Uwielbiam je :) Smakują mi też z nadzieniem z mleka w proszku.Był przez jakiś czas problem z kupnem "patelni" do orzeszków, ale ostatnio pojawiły się elektryczne wypiekacze (jak gofrownica) - ciekawe, czy sprawdzają się przy tego typu orzeszkach ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !