Sposób przygotowania

Oba rodzaje maki przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.Jajka utrzeć z cukrem do białości,następnie po łyżce dodawać tłuszcz,mąkę i rozdrobnione orzechy.Na koniec dodać rodzynki i dobrze wymieszać.Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką keksowej formy,wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni na około 60 minut.Ostudzić.Cukier puder wymieszać z kawą i ucierać,dodając po jednej 3-4 łyżki wody tak,aby powstał dość gęsty lukier.Posmarować placek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Dobre ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !