Sposób przygotowania

Wątróbki wypłukać i osączyć. Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę zeszklić i przełozyć na dno innego naczynia do duszenia. Panierować wątróbkę i smażyć na średnim ogniu i ułożyć na cebulce. Na tym samym tłuszczu usmażyć na rumiano pokrojone na plastry jabłka i przykryć wątróbkę. Podlać 2-3 łyżki wody i pod przykryciem poddusić ok 5-7 min

Podawać z młodymi ziemniaczkami i sałatką z pomidorów.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam wątróbkę w połączeniu z jabłkiem:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super zdjęcie i przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Oj tak ! to moje smaki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię wątróbkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !