Sposób przygotowania

Czereśnie przesmażyć 15 minut.
Dodać wodę i cukier i smażyć jeszcze 5 minut.
Wyłączyć ogień i wsypać galaretkę wiśniową i dokładnie wymieszać.
Z cukru odsypać 3 łyżki i zostawić je do piany.
Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę, dodać wodę i stopioną i ostudzoną Kasię i jeszcze chwilę ubijać.
Białka ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru, dodać ją do żółtek.
Na koniec wsypać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie połączyć.
Ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut.
Po wystudzeniu upieczonego ciasta przekroić je na trzy placki i każdy nasączyć np. sokiem cytrynowym zmieszanym z odrobiną wody.
Śmietanę ubić, pod koniec ubijania wlać schłodzoną galaretkę agrestową rozmieszaną w 3/4 szk przegotowanej wody.
Na pierwszy placek wykładamy tężejące czereśnie.
Następnie przykrywamy drugim krążkiem.
Potem kładziemy część śmietany.
Znów kładziemy placek i wykładamy resztę śmietany.
Wyrównujemy boki i górę tortu.
Dekorujemy wypestkowanymi czereśniami i posypujemy czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wanda6

    super, aż ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzieki
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzieki
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzieki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Ale pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Robi wrażenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !