Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa pianka.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 sztuki
maliny świeże 2 szklanki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa pianka.

Umyte i osuszone maliny miksujemy.
Białka ubijamy na sztywno.
Nie przerywając ubijania powoli wsypujemy cukier.Następnie stopniowo dodajemy maliny i wszystko razem mieszamy do momentu powstania sztywnej piany.
Deser przekładamy do pucharków i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Można go udekorować malinami,gorzką czekoladą albo bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 14.02.2012 15:58
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak