Sposób przygotowania

W dużej misce dokładnie utrzeć żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wstawić do garnka z gorącą wodą, dodać śmietanę. Ucierać do czasu, aż masa całkowicie zgęstnieje, miskę wyjąć z garnka, ostudzić. Twaróg zemleć, zmiksować z rozmiękczonym masłem. Dodać do masy żółtkowej, wymieszać z owocami kandyzowanymi. Masę przełożyć do tortownicy, postawić na dużym talerzu, wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 3/4 litra wody przewidzianej w przepisie, schłodzić w lodówce. Na wierzchu paschy ułożyć cząstki pomarańczy, zalać tężejącą galaretką, schłodzić, udekorować orzechami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokoszka

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !