Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z ok. 10 dag cukrem pudrem. Pod koniec dodawać pozostały cukier, ubijać na parze ok. 30 minut. Zdjąć z ognia, ubijać, aż ostygnie. Truskawki przetrzeć, oddzielić sok, wymieszać z połową masy bezowej. Z części białej masy wycisnąć na blachę 5-7 bezików. Bezy suszyć w uchylonym piekarniku o temp. 130 stopnia C. Po 10 minutach wyjąć tortownicę, na białą masę wyłożyć masę truskawkową, torcik suszyć ok. 40 minut a beziki ok. 30 minut. Na torciku ułożyć beziki posmarować od dołu bitą śmietaną, deser ozdobić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !