Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Formujemy kulki, chwilkę podsmażamy z obu stron na gorącym tłuszczu. Do garnka nalewamy taką ilość wody, która pomieści nasze pupeciki. Solimy i gotujemy. Do wrzącej wody wkładamy nasze pulpeciki. W szklance mieszamy mleko, śmietanę i mąkę tak aby nie było grudek.Wlewamy to do garnka i mieszamy ostrożnie.

Gdy sos zrobi się gęstszy wrzucamy koperek, ponownie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilkę i wyłaczamy.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pysznosci,
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychotki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    świetne są;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !