Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Drożdże wymieszać w dużej misce z połową mleka i około 2 łyżkami mąki. Przykryć i odstawić na około 10 minut.
W tym czasie stopić masło i odłożyć, aby przestygło. Cukinię umyć i zetrzeć na grubej tarce. Gdyby należała do tych przerośniętych deczko - usunąć pestki, przy czym waga dodawanej do ciasta cukinii nie powinna się zmienić. Oddzielić białka od żółtek, po czym ubić białka na sztywną pianę. Dodać do nich żółtka i ubić jeszcze raz.
Do przygotowanego rozczynu dodać resztę mąki, wciąż płynne masło, jajka i sól. Całość wymieszać na jednolite, bezgrudkowe ciasto.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne,robię podobne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !