Sposób przygotowania

Ubić jajka z cukrem na puszystą pianę dodawać po trochę mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej i śmietanę. Wylać na blaszkę, piec w piekarniku nagrzanym do 180oC przez 35 minut.
Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Po wystygnięciu pokroić ciasto na kwadraty.
Każdy kwadracik wyciągać z blaszki, przekroić na pół i przekładać dżemem.
Maczać ze wszystkich stron w polewie i obtaczać w wiórkach. Gotowe ciastka wstawić do lodówki, aby polewa dobrze stężała.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !