Sposób przygotowania

Ziemniaki tarkujemy na tarce o drobnych oczkach (zdecydowanie wygodniej użyć robota), nadmiar wody z ziemniaków zlewamy. Cebulę, kiełbasę i słoninę kroimy, na patelnię wrzucamy słoninę a po wytopieniu dodajemy kiełbasę i cebulę, szklimy na rumiano, studzimy.
Do odciśniętej masy ziemniaczanej dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną, przyprawy i kiełbasę z cebulą, dokładnie mieszamy. Powstałą masę przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy w 150 stopniach przez 40-50 minut (aż wierzch się zarumieni). Podajemy z kwaśną śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !