Sposób przygotowania

Na roztopione i rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek- dusimy około 5 minut, a następnie wsypujemy groszek.
Zalewamy wodą i wrzucamy kostki rosołowe- dobrze mieszamy i gotujemy aż groszek będzie miękki.
Zupę zagęszczamy śmietanką wymieszaną z mąką- doprowadzamy do wrzenia- ściągamy z ognia.
Kilka łyżek ugotowanego w zupie groszku odkładamy na bok- resztę miksujemy.
Przyprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jaki ładny kolor wyszedł. Jeszcze nigdy nie jadłem zielonej zupki :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    wygląda bardzo apetycznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !